• 17 април 2014 г. – среща със зам.-министър А. Янева в Министерството на икономиката и енергетиката за обсъждане на концепция за създаване на „Национална мрежа за насърчаване и подпомагане на женското предприемачество”. Повече информация>>
 • 4-5 април 2014 г. - Първото търговско изложение на женското предприемачество за Южна Европа „Жените” Дубровник, РХърватска, Дубровник бе домакин на Първото търговско изложение на женското предприемачество за Южна Европа „Жените”, което се проведе в рамките на Годишната конференция на Глобалната мрежа на жени предприемачи (FCEM).
  Повече информация>>
 • 15-16 ноември 2013 г. -  ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ НА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО (НАСЪРЧАВАНЕ НА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕMАЧЕСТВО) и 8. BPW ДАНЮБ НЕТ БИЗНЕС ФОРУМ – СОФИЯ На 15 и 16 ноември 2013 г. в хотел Шератон, София Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП)  проведе Третия международен форум на женското предприемачество съвместно с  Осмия международен форум на  Danube Net,  на който Business and Professional Women (BPW) – София, асоцииран член към световната организация на BPW International, е домакин.
  Форумът се проведе под патронажа на Министър-председателя на Република България г-н Пламен Орешарски. Съорганизатори бяха Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
  Повече информация>> Прессъобщение>>

 

 • 8. BPW ДАНЮБ НЕТ БИЗНЕС ФОРУМ
  ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ НА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
  15-16 ноември 2013 г., „Шератон София хотел Балкан”, СОФИЯ, ЗАЛА „СРЕДЕЦ”

НАСЪРЧАВАНЕ НА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕMАЧЕСТВО

ПОД ПАТРОНАЖА НА Г-Н ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

На 15 и 16 ноември 2013 г. в хотел Шератон, София Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП)  проведе Третия международен форум на женското предприемачество съвместно с  Осмия международен форум на  Danube Net,  на който Business and Professional Women (BPW) – София, асоцииран член към световната организация на BPW International, е домакин.
Форумът се проведе под патронажа на Министър-председателя на Република България г-н Пламен Орешарски. Съорганизатори бяха Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
Събитието бе посрещнато с огромен, присъстваха над 130 участници.
Форумът беше открит от инж. Радка Стаменова, председател на БАЖП и президент на  BPW-София, която приветства участниците и представи гостите. Присътвалите на събитието представители на българското правителство - г-жа Десислава Терзиева, Министър на регионалното развитие; г-жа Анна Янева, Заместник-министър на икономиката и енергетиката; г-жа Росица Янкова, Заместник-министър на труда и социалната политика, говориха за силатана жената предприемач и за нейния принос за развитието на икономиката на всяка една от държавите, а заместник-министър Терзиева обърна специално внимание на целите на Дунавската стратегия и приоритетите на България във връзка тях.
Г-жа Дияна Бежяк, Заместник-министър по Европейските програми за двустранно сътрудничество и други международни проекти  в Министерство на предприемачеството и занаятите, Хърватия в своето изказванепоздрави присъстващите и изрази задоволство от възможността да присъства на този форум.
Г-н Евгений Иванов, Изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, и г-н Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) пожелаха успешна работа на форума, а на жените предприемачи - да имат сили и възможност да участват активно във всички сфери на икономиката и да дават своя принос за развитието й.
Обръщения към участниците направиха и посланиците Н.пр. Г-жа Лиерка Алайбек - Република Хърватия; Н.пр. Герхард Райвегер – Република Австрия,; Н.пр. г Владимир Чургус – Сърбия,които поздравиха участниците и пожелаха успех на форума. Д-р Михаел Ангерер, съветник по търговските въпроси към Посолството на Република Австрия в София, който участва в работата на форума,  представи по интересен и нетрадиционен начин направеното и правещото се в областта на женското предприемачество в РАвстрия.

Инж. Радка Стаменова, Председател на БАЖП и Президент на BPW-Sofia,  представи целите и приоритетите в дейността на двете организации,  трудностите, които срещат жените предприемачи и възможностите за решаване на проблемите пред женското предприемачество.
Своя опит и добри практики представиха и чуждестранните гости:  д-р Aлида Перков, председател на BPW Danube Net 2009-2012 и 2013-2016, г-жа Марион Фолк, учредител и заместник-председател на BPW Danube net , г-жа Сабине Шмелзер, координатор на BPW за Европа, Г-жа Драгица Караджич,  от Министерство на   предприемачеството и занаятите в Хърватия,  г-жа   Aрзу Йозал, президент на BPW Tурция.

Изказванията на българските участници и на гостите от чужбина предизвикаха интересни дискусии и бяха засегнати въпроси за трудностите, които срещат жените предприемачи в държавите си и амбициите им да ги преодоляват и да вървят напред.
При официалното откриване на форума присъстващите бяха приятно изненадани от поздрава с песен на малките ученици от Частно училище «Меридиан 22», които поднесоха на гостите символа на България – рози.  
Участници на събитието – жени предприемачи и сдружения, проявиха интерес за присъединяване към БАЖП. Те предложиха БАЖП и сродни организации да се обединят в името на общата кауза – развитие на женското предприемачество и просперитет на страната ни. БАЖП бе поканена да подкрепи конкурса «Жена-предприемач и мениджър на годината,  който засега има статут на регионална проява и се организира от Асоциация „Да съхраним жената” – гр. Варна и който би могъл да прерасне в национален.
Вторият ден  заседанията на форума продължиха по програма – споделяне на опит, дискусии, провеждането на b2b срещи и представяне на мястото за провеждане на 9. BPW форум - Регенсбург-Германия  от Г-жа Марион Щадлобер – Дегверт .       

Форумът приключи с решения за подпомагане на  женското предприемачество в изпълнение на препоръките на ЕС в различни негови документи, както и регионалните и държавните за всяка отделна страна такива.

 

Проект: ДОБРИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАКТИКИ НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И РАВНОПОСТАВЕНОСТ В ПОДКРЕПА НА ПОВИШАВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ В СОФИЯ
С финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа, 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019 г.

 

16.11.2012 - 18.11.2012 - 7ми бизнес форум Danube Net, Виена, Австрия

От 16 до 18 ноември 2012 г. във Виена, Австрия се проведе Седмият форум на BPW Danube Net. BPW Danube Net се провежда за първи през 2005 г. , като основните цели на организацията са да обедини бизнес дами от дунавския регион в усилията им да участват активно в дейности за подобряване на  икономическото състояние на своите страни. Мрежата е изградена, за да бъде платформа за обмяна на идеи, мнения и информация в сферата на бизнеса и културата, да подпомага сплотяването на държавите от Европа, да работи за сближаването им.
Тази мрежа като обединение на бизнес дами подпомага и събира на едно място дискусионни групи за обмяна на бизнес идеи, добри бизнес-практики, както и да приведе в изпълнение идеята за съвместна работа в изпълнение на Дунавската стратегия на Общността (EUSDR).
Дунавската стратегия е разработена от ЕС за създаването на рамка, предоставяща ефективни решения на ключовите предизвикателства. Установени са следните четири приоритета, наречени „стълбове”: свързаност на Дунавския регион; защита на околната среда в рамките на региона; изграждане на благоденствие и укрепване на Дунавския регион.
В качеството си на последователно структурирана рамка, Стратегията очертава нова форма на сътрудничество между партньорите в областта и поставя акцент върху координацията между съществуващите финансови инструменти и политики.
На Седмия форум във Виена, българското женско предприемачество бе представено от инж. Радка Стаменова, член на ИС на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), председател на Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП), президент на Business and Professional Women (BPW) – София (BPW Sofia). Разисквани бяха проблемите, произтичащи от Дунавската стратегия, а именно: участие на жените в обединяване на усилията за развитие на икономиката в различните й области, за защита на околната среда и борбата срещу замърсяването вследствие на човешката дейност, за общи усилия за осигуряване на благоденствие и укрепване на Дунавския регион.

България ще бъде домакин на Осмия форум на BPW Danube Net , който ще се проведе на 14 – 16 ноември 2013 г. в София съвместно с Третия форум на женското предприемачество, организиран от БАЖП, BPW Sofia и БТПП.

прочети повече тук>>

 

28.09.2012 - 30.09.2012 - ХІV Европейски конгрес, Соренто, Италия

Конгресът беше под наслов “Empowering Women for Leadership – Womens’ Innovation for a sustainable future. BPW Sofia беше представена от своя президент г-жа Радка Стаменова. прочети повече тук>>

Семинар "Напредъкът на България в развитието на конкурентноспособни клъстери" - 15.06.2012
Организатор: БТПП, Българска асоциация на жените-предприемачи и Министерство на икономиката и туризма.

Българската асоциация на жените-предприемачи в партньорство с Българската търговско-промишлена палата и Министерство на икономиката и туризма имат удоволствието да Ви поканят на семинар на тема „Напредъкът на България в развитието на конкурентноспособни клъстери”.
В семинара ще участват водещи специалисти, които не само ще Ви дадат необходимата информация как да кандидатствате и да спечелите европейско финансиране, а ще могат да отговорят на зададени от Вас въпроси, свързани с управлението на проекти. 
Ще бъдат представени и обсъдени добри практики на успешно приключили проекти.
Целта е да Ви подпомогнем да подобрите знанията и уменията си в тази област, което ще се отрази положително за развитието на Вашия бизнес и ще повиши усвояването на средства от еврофондовете.
С оглед това, семинарът е насочен както към ръководители и собственици на фирми, браншови организации и др., така и към служители, отговарящи за разработване на проектни предложения за кандидатстване по процедури, финансирани от Европейските фондове. виж повече >>

Кръгла маса „Ден на равно заплащане на жените и мъжете”
30 март 2012 г., петък, 10.00-14.30, Българска търговско-промишлена палата
гр. София, ул. „Искър” № 9

BPW Sofia съвместно с Българската асоциация на жените предприемачи и Българската търговско-промишлена палата организираха в сградата на БТПП на 30 март 2012 г.кръгла маса  по повод „Деня на равното заплащане на жените и на мъжете”.
Г-жа Радка Стаменова, президент на BPW Sofia откри срещата и в своята презентация представи ролята на жените в бизнеса в България и по света. Тя предложи на участниците в кръглата маса да обединят усилията си и да предложат на изпълнителната власт конкретни инструменти за постигане на равно заплащане на жените и на мъжете, както и за развитие на българското женско предприемачество.
Г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП в приветствието си подчерта, че политиката на БТПП  е в гарантиране на равенството в бизнеса и предприемачеството.
В работата на кръглата маса участва г-жа Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България, която представи ролята на жените в предприемачеството в контекста на европейските и национални политики за гарантиране равенството на жените в предприемачеството.
Г-жа Таня Кметова, директор на Център за изследвания и политики при жените също сподели предизвикателствата, които стоят пред жените в предприемачеството.
Г-жа Стоила Бонгалова, председател на Български фонд за жените запозна с ролята на неправителствените организации в подкрепа на женското предприемачество.
Г-жа Станимира ХаджимитоваДжендър проект за България, Директор,Български фонд за жените, Председател на настоятелството представи истанбулските индикатори за измерване на политиката за насърчаване на женското предприемачество в дадена страна.
На срещата присъстваха и представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Те поканиха Българската асоциация на жените предприемачи и другите неправителствени организации на среща, на която да се обсъди изграждането на национална платформа на неправителствените организации по женско предприемачество, организиране на семинари, обучения и др., както и разработването на Програма за развитие на женското предприемачество.

Програма


09.30 ч. – 10.00 ч.

Регистрация на участниците

10.00 ч. – 10.15 ч.

Модератор: г-жа Радка Стаменова, председател на BPW Sofia, член на ИС на БТПП, председател на БАЖП
Откриване на кръглата маса „Ден на равно заплащане на жените и мъжете”

10.15 ч. – 10.30 ч.

Жените и мъжкият свят в предприемачеството в България.
Г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП

10.30 ч. – 10.45 ч.

Ролята на жените в предприемачеството: европейски и национални практики за гарантиране равенството на жените в предприемачеството.
Г-жа Виолета Станишич, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

10.45 ч. – 11.00 ч.

Ролята на жените в бизнеса – в България и по света.
Г-жа Радка Стаменова, член на ИС на БТПП, председател на БАЖП и BPW Sofia

11.00 ч. – 11.15 ч.

Кафе-пауза

Модератор г-жа Таня Кметова, директор на Център за изследвания и политики при жените

11.15 ч. – 11.30 ч.

Предизвикателствата пред жените в предприемачеството.
г-жа Таня Кметова, директор на Център за изследвания и политики при жените

11.30 ч. – 11.45 ч.

Жените и автомобилния свят.
Г-жа Олга Сандова, изпълнителен директор на „Автомотор корпорация” АД  и зам. председател на BPW Sofia

11.45 ч. – 12.00 ч.

Неправителствените организации в подкрепа на женското предприемачество и равния старт.
Г-жа Стоила Бонгалова, председател на Български фонд за жените.

12.00 ч. – 12.15 ч.

„Ние жените” във Варна.

12.15 ч. – 13.00 ч.

Обяд

13.00 ч. – 14.00 ч.

Дискусия

14.00 ч. – 14.30 ч .

Закриване на кръглата маса

Национална кръгла маса на тема
„Европейски и национални политики за гарантиране развитието на жените
в предприемачеството и на пазара на труда”
хотел „Радисън”, София, 16 март 2012 г.

БТПП работи в подкрепа на женското предприемачество

БТПП през годините работи в подкрепа на женското предприемачество, като взима участие в европейски, регионални и национални проекти за насърчаване широкото участие на жените в бизнеса - това каза Радка Стаменова  - член на ИС на БТПП председател на Българска асоциация на жените предприемачи и президент на Business and Professional Women, пред националната кръгла маса за "Европейски и национални политики за гарантиране развитието на жените в предприемачеството и на пазара на труда".

БТПП съдейства на Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство със списание "Мениджър".

Представянето на жените в българските институции е все още скромно , изтъкна г-жа Стаменова. Народни представители са едва 23%, а 6,7% жени са кметове, 26 % са общински съветници и 19% в ръководството на различни институции.Това са конкретно Проект Women ON BOARD of local development - Eurochambres - www.eurochambreswomennetwork.eu, Проект Break GENDER STEREOTYPE – give talent a chance - www.businessandgender.eu и Съвета на жените предприемачи при Асоциацията на Балканските палати /ABC WEC/ - http://rcci.bcci.bg/abc-wec/51- 


Вторият представител на БТПП бе Олга Сандова - Кръстева , която е изпълнителен директор на Автомотор Корпорация АД,- член на УС на БТПП.

През 2010 г. по данни на НСИ мъжете са получили средно 8 614 лв. годишна заплата срещу 6 953 лв. за жените, като разликата е 1 661 лв., съобщи г-жа Виолета Станинич от софийския офис на ЕП. По думите й дори в хуманното здравеопазване и социалната работа, където се предполага, че жените доминират, разликата в заплащането между половете е 3 370 лв. или 31.7 процента. Дори в сферата на държавното управление жените получават 1 495 лв. по-малко от мъжете. По-мрачната новина според Станинич е, че в условията на пазарна икономика, конкуренция и криза това съотношение е трайно високо, а пропастта не се затваря. Притеснителното е, че у нас в последните години разликата се увеличава, като през 2008 година тя е била 1 277 лв., през 2009 - 1 541 лв., за да стигне 1 661 лв. през 2010 г., добави Станинич.

Дискриминацията между половете се усеща най-силно при възрастовата група между 35 и 44 години, при която жените получават средно над 21 процента по-малко от мъжете. Причините за това са, че жените носят семейната тежест, излизат в ниско платени или неплатени отпуски по майчинство , заети са на непълен работен ден и много често те не са началниците, а изпълнители, посочиха от Информационното бюро на ЕП у нас.

Подобна е и тенденцията в Португалия, Франция, Латвия, Румъния. Кръглата маса е организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България, съвместно с Българската търговско-промишлена палата и списание "Мениджър". Сред присъстващите са националният омбудсман Константин Пенчев, посланиците на Великобритания, Дания, Норвегия, както и евродепутатите Антония Първанова и Мария Неделчева.

По данни на ЕК, само 13,7% от членовете на управителни органи на най-големите европейски дружества са жени, в сравнение с 2010 г., когато този процент беше 11,8%. С тази скорост на "включване" на жените в най-високите управленски етажи на бизнеса, еврокомисарят Вивиан Рединг смята, че на Европа ще ѝ трябват 40 години за постигане на поне приблизително приемливо съотношение в тях (поне 40% жени).

 
прочети повече източник БТПП>>
прочети повече - източник ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ИНФОРМАЦИОННО БЮРО В БЪЛГАРИЯ >>
прочети доклад тук>>
свали презентация>>

ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ НА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
2-3 декември 2011 г., Шератон София хотел Балкан, София

програма и каталог>>
презентации>>
плакат на форума >>
снимки >>
решения на форума >>

Първа среща на съвета на жените предприемачи към Асоциациите на балканските търговско-промишлени палати - 30.09 - 01.10.201, Истанбул

30.09-01.10. 2011 в Истанбул се проведе Първа среща на съвета на жените предприемачи към Асоциациите на балканските търговско-промишлени палати. На срещата присъстваха представители от националните асоциации на жените предприемачи в страните от балканския регион. Беше дискутирано състоянието на женското предприемачество в тях, както и бяха набелязани мерки за неговото стимулиране и насърчаване. България беше представена от председателя на Българската търговско-промишлена палата г-н Цветан Симеонов и г-жа Радка Стаменова, член на ИС на БТПП и председател на БАЖП.

МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ НА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
3-4 декември 2010 г., Шератон София хотел Балкан, София

На 3 и 4 декември 2010 г. в Шератон София Хотел Балкан се проведе Международен Форум на женското предприемачество, организиран от Българската асоциация на жените-предприемачи (БАЖП) и фирма „Меридиан 22” ООД.
Целта на форума беше да насърчи бизнес лидерството сред дамите и да популяризира активното им присъствие на мениджърски позиции в света на бизнеса и сред обществеността, като представи, от една страна, дейността на ръководените от тях компании, а от друга – подложи на обсъждане актуални теми за женското предприемачество.
В събитието взеха участие представители на България, Италия, Гърция, Сърбия и Румъния.
Форумът беше подкрепен от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Изпълнителната Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Министерството на труда и социалната политика, Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
На официалното откриване присъстваха техни превъзходителства посланиците на Кралство Норвегия, Кралство Белгия и република Хърватска в София. Поздравителни адреси до участниците бяха прочетени и от заместник министъра на труда и социалната политика г-н Красимир Попов, и председателя на БТПП - г-н Цветан Симеонов
Участниците във форума бяха поздравени и от г-жа Радка Стаменова – Председател на Българската асоциация на жените-предприемачи (БАЖП).  В  нейния доклад беше направена обща оценка на женското предприемачество в Европа и бяха представени съществуващите възможности за финансиране на проекти в различни бизнес области. В доклада бяха очертани и предстоящи пред БАЖП инициативи като участие в Европейска мрежа за подпомагане на женското предприемачество и в Портала на женското предприемачество, както и номинирането на членове на асоциацията в Европейска мрежа на посланици на женското предприемачество.
Политиката на ЕС за насърчаване на женското предприемачество и състоянието му в държавите членки на ЕС бяха представени от г-н Михаил Ангерер - търговски представител на Австрия, г-жа Джузи Руджиери – Италианска асоциация на жените в бизнеса, г-жа Мария Грапини – председател на Румънската Асоциация на жените предприемачи, г-жа Митич – председател на Сръбската Асоциация на жените предприемачи.
Г-н Евгени Ангелов – заместник министър на икономиката, енергетиката и туризма приветства също форума и запозна участниците с политиката на българското правителство в насърчаване на женското придприемачество. Г-жа Елка Димитрова – директор на дирекция „Политика на пазара на труда” в МТСП представи политиката на пазара на труда за насърчаване на женското предприемачество. Г-жа Боряна Минчева- началник на отдел в ИАМСП представи агенцията и възможностите й за насърчаване на женското предприемачество, които предизвикаха голям интерес сред публиката. Г-жа Милена Думанова – търговски директор на СИСКО България представи новия проект на фирмата „Институт за предприемачи”, с който фирмата се стреми да използва модерни високо-технологични решения за управление и организация на фирмите.
Г-жа Тициано Карлино – представител на Италианската търговска камара в България и г-н        Капуроси представиха политиката на правителството на Италия за развитие на женското предприемачество, както добрите им практики при усвояване на средствата по Еврофондовете. Г-жа Милена Драгомирова от МИЕТ представи програмата „Конкурентноспособност”. Към нея бе отправено предложение за провеждане на информационни дни в Северна, Южна България и София пред жените предприемачи. В изпълнение на решение на форума на 4.12.2010 г. от участниците беше приет Меморандум, съдържащ предложение за по-тясно сътрудничество между БАЖП и институциите в нашата страна, както и между асоциацията и сродни организации в чужбина.
Последва представяне на добри практики от българските фирми „Лайт касъл”, „Панда” и др.


повече снимки тук >>

 

Меморандум

на участниците в Международния форум на
женското предприемачество

             По време на проведения Международен форум на женското предприемачество (София, 3 и 4 декември 2010 г.) бяха споделени множество добри практики на предприемачи от България, Италия, Гърция, Румъния, Сърбия. Присъстващите обсъдиха и актуални проблеми, свързани с бизнес-средата в България, с препятствията пред икономически активните субекти, в частност – през бизнеса на жени предприемачи у нас.

Участниците в Международния форум се обединиха около следното становище: 

1. Оценяват по достойнство усилията на законодателната и изпълнителната власт в Република България за подобряване на условията за бизнес. Заявяват готовност да бъдат активни партньори на държавната власт в сферата на своята компетентност. В същото време обръщат внимание на съществуващите все още проблеми, породени от пропуски в трудовото законодателство и политиките на пазара на труда, препятствията за ефективно участие чрез проекти към оперативните програми и все още неоптимизирани бюрократични процедури и др. под.
В тази връзка:
- Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП) ще работи в тясно сътрудничество с българските институции и с дипломатическите мисии на чужди държави в Република България в подкрепа на разнородни инициативи за развитие на женското предприемачество;
- ще инициира участие на свои членове в междуведомствени и ведомствени работни групи, подготвящи предложения за промени в националната нормативна уредба и стратегически документи;
- ще предоставя актуална информация за своите членове и техните фирми на български и чуждестранни институции и партньори.

2. С цел популяризиране на предприемачеството и на неговото значение за икономическото развитие на България БАЖП ще учреди следните ежегодни награди:
- „Жена предприемач на годината” с две категории (млад предприемач и утвърден предприемач);
- „Мъж предприемач на годината” за активност в подкрепа и сътрудничество с жени предприемачи;
- награда за медия, отразяваща активно свързаната с женското предприемачество проблематика.

3. В подкрепа на предприемачеството у нас БАЖП ще развива проектна и популяризаторска дейност, както и междукултурен обмен, съвместно с европейски и други международни организации, свързани с жените в бизнеса. За целта БАЖП ще направи необходимото за да:
- номинира свои членове за  Women Entrepreneurship Ambassadors и става член на Women Entrepreneurship Portal и на European Network to Promote Women’s Entrepreneurship (WES);
- сключи договори със сродни български и чуждестранни асоциации с цел развиване на съвместна дейност (изложения, проекти, бизнес делегации и др.)
- съдейства пред български и чуждестранни банкови и кредитни институции  в подкрепа на женско предприемачество.
- съдейства на своите членове в квалификацията и преквалификацията на персонала им чрез организиране на обучения, семинари, конференции за повишаване на фирмената култура и конкурентоспособността на бизнеса.

Приет на 04.12.2010 в гр. София.

свали >>

Участниците за форума

I wish to express my satisfaction with the organization of the Forum.
It was an honor take part in the forum in Sofia.
Only together can we achieve the goals,
which are a necessity in the region of Southeast Europe.


Kind regards,
prof. Vesna Rusic, Republic of Serbia

 

7 юни 2010 г.
МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЖЕНСКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
5 юни 2010 г., Анкара
На 5 юни 2010 г. г-жа Радка Стаменова, в качеството си на председател на Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП) и управител на Меридиан 22 ООД, взе участие в международна конференция в Анкара, посветена на женското предприемачество.


повече снимки тук >>
презентация от участието на Асоциацията тук >>

13-14 декември 2009.
Форум "Развитие на женското предприемачество", Атина, Гърция.
Във форумът взе участие българска делегация, водена от г-жа Радка Стаменова, като председател на Българска асоциация на жените предприемачи по покана на гръцката женска организация. На срещата бяха разисквани въпроси с предизвикателствата в бизнеса и предприемаческият дух за иновации и развитие.


повече снимки тук >>

Copyright © 2009
Българска асоциация на жените предприемачи